Inteligens mákos krémes gluténmentesen recept

Hozzávalók kb 25*25 cm-es formához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg eritrit
- 10 dkg rizsliszt
- 10 dkg darált mák
- 12 dkg puha vaj vagy margarin
- 5 dl tej
A tálaláshoz:
- nyírfaporcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel, majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint).
Egy tálba kimérjük a mákot és a rizslisztet. A tojásos-eritrites masszához, kanalanként adagoljuk hozzá a liszt-mák keverékét, keverjük alaposan össze, majd öntsük hozzá a tejet is, keverjük össze.
A tojásfehérjékből verjünk kemény habot és a legvégén óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük és 160 fokra melegített sütőben kb 60 perc alatt megsütjük.
Csak akkor szeljük, amikor teljesen kihűlt.
Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Tipp:
Dióval is finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »