Inteligens mákos krémes gluténmentesen recept
Hozzávalók kb 25*25 cm-es formához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg eritrit
- 10 dkg rizsliszt
- 10 dkg darált mák
- 12 dkg puha vaj vagy margarin
- 5 dl tej
A tálaláshoz:
- nyírfaporcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel, majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint).
Egy tálba kimérjük a mákot és a rizslisztet. A tojásos-eritrites masszához, kanalanként adagoljuk hozzá a liszt-mák keverékét, keverjük alaposan össze, majd öntsük hozzá a tejet is, keverjük össze.
A tojásfehérjékből verjünk kemény habot és a legvégén óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük és 160 fokra melegített sütőben kb 60 perc alatt megsütjük.
Csak akkor szeljük, amikor teljesen kihűlt.
Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Tipp:
Dióval is finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










