Inteligens mákos krémes gluténmentesen recept

Hozzávalók kb 25*25 cm-es formához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg eritrit
- 10 dkg rizsliszt
- 10 dkg darált mák
- 12 dkg puha vaj vagy margarin
- 5 dl tej
A tálaláshoz:
- nyírfaporcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel, majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint).
Egy tálba kimérjük a mákot és a rizslisztet. A tojásos-eritrites masszához, kanalanként adagoljuk hozzá a liszt-mák keverékét, keverjük alaposan össze, majd öntsük hozzá a tejet is, keverjük össze.
A tojásfehérjékből verjünk kemény habot és a legvégén óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük és 160 fokra melegített sütőben kb 60 perc alatt megsütjük.
Csak akkor szeljük, amikor teljesen kihűlt.
Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Tipp:
Dióval is finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »