Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ila szelet recept

Ila szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 18 dkg porcukor
    • csipet só
    • 38 dkg liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 5 ek liszt
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • vanília aroma

    Hab:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag puncs ízű pudingpor

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    1 tojást és 4 tojássárgáját 18 dkg porcukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverünk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és gyengén összegyúrjuk. Mielőtt teljesen összeállna, 3 részre vesszük.

    Az egyik felébe kakaóport keverünk, tovább gyúrjuk őket, míg sodorhatóak lesznek. 2 sárga és 1 barna tésztát kapunk. Kinyújtjuk tepsi méretűre, és 180 fokon megsütjük.

    Krém készítése:

    A lisztből és a tejből főzött krémet készítünk: lassú tűzön csomómentesre főzzük. A margarint 20 dkg porcukorral kikeverjük, teszünk bele vaníliás cukrot, vanília aromát, majd a kihűlt főzött krémhez keverjük.

     

    Hab készítése:

    A habréteghez 4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött kikeverünk. Amikor már kemény, hozzáadjuk a pudingport.

    Összeállítás:

    A sárga lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a barna lapot, majd megkenjük a krém másik felével, és rátesszük a másik sárga lapot. Tetejére megdermedés előtt ráöntjük a pudingos habot. Behűtve kínáljuk.

    Az ila szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 305 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 47 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá