Ila szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1 tojás
  • 4 tojássárgája
  • 18 dkg porcukor
  • csipet só
  • 38 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 5 dl tej
  • 5 ek liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vanília aroma

Hab:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor

Elkészítése:

Tészta készítése:

1 tojást és 4 tojássárgáját 18 dkg porcukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverünk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és gyengén összegyúrjuk. Mielőtt teljesen összeállna, 3 részre vesszük.

Az egyik felébe kakaóport keverünk, tovább gyúrjuk őket, míg sodorhatóak lesznek. 2 sárga és 1 barna tésztát kapunk. Kinyújtjuk tepsi méretűre, és 180 fokon megsütjük.

Krém készítése:

A lisztből és a tejből főzött krémet készítünk: lassú tűzön csomómentesre főzzük. A margarint 20 dkg porcukorral kikeverjük, teszünk bele vaníliás cukrot, vanília aromát, majd a kihűlt főzött krémhez keverjük.

 

Hab készítése:

A habréteghez 4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött kikeverünk. Amikor már kemény, hozzáadjuk a pudingport.

Összeállítás:

A sárga lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a barna lapot, majd megkenjük a krém másik felével, és rátesszük a másik sárga lapot. Tetejére megdermedés előtt ráöntjük a pudingos habot. Behűtve kínáljuk.