Igazi békebeli francia krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 20 darabhoz:
Tészta:
- 25 dkg búza finomliszt
- 15 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanálelecet (10 %-os)
- 100 ml tejföl (20 %-os)
- csipet só
Krémhez:
- 1 l 2,8%-os tej
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg g kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor (bourbon)
- 130 g búza finomliszt
Habhoz:
- 5 dl habtejszín
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva kb 1-2 órára hőtőbe tesszük.
A jól lehűtött tésztát elfelezzük és egyesével kinyújtjuk lisztezett deszkán kb 25*25 cm-esre. Tepsi hátolján 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel, melyeket felváltva adagolunk hozzá. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd a még forró krémbe dolgozzuk óvatos mozdulatokkal.
Az egyik lapot beletesszük egy akkora tepsibe, amekkorára sütöttük a lapokat vagy sütikeretet teszünk rá és ráöntjük a krémet, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
A tejszínt keményre felverjük, majd a kihűlt krém tetejére simítjuk egyeletesen. Egy recés késsel feldaraboljuk a másik lapot és a habra tesszük. A tetejére porcukrot szórunk, majd szeletelve tálaljuk.