Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Holland szelet recept

Holland szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 6 dkg margarin
    • 16 dkg porcukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 4 ek olvasztott méz
    • 1 dl tejföl

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 6-7 ek liszt
    • 1 ek cukor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2-3 ek kakaópor
    • lekvár ízlés szerint

    Mázhoz:

    • 18 dkg porcukor
    • 18 dkg margarin
    • 2 ek tej

     

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, majd világos lapokat sütünk belőlük.

    A krémhez a lisztet és 1 ek cukrot elkeverünk a tejben, majd sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, közben a margarint kikeverjük a porcukorral, majd a krémhez adjuk és alaposan kihabosítjuk. Ketté vesszük és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport.

    Elkezdjük összeállítani a süteményt. A legalsó lapra rákenjük a csokis krémet, majd erre jön egy következő lap, melyet lekvárral kenünk meg, harmadik lap, majd a vaníliás krém és erre a negyedik lap.
    A mázhoz a cukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk, majd amikor szép barna hozzáadjuk a margarint is. Levesszük a tűzről, elkezdjük kihűteni kevergetve, és amikor már csak langyos akkor hozzáadjuk a tejet is. A sütemény tetejére öntjük és gyors mozdulatokkal elsimítjuk egy széles pengéjű késsel. Legalább egy éjszakát hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon és a lapok megpuhuljanak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá