Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, majd világos lapokat sütünk belőlük.
A krémhez a lisztet és 1 ek cukrot elkeverünk a tejben, majd sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, közben a margarint kikeverjük a porcukorral, majd a krémhez adjuk és alaposan kihabosítjuk. Ketté vesszük és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport.
Elkezdjük összeállítani a süteményt. A legalsó lapra rákenjük a csokis krémet, majd erre jön egy következő lap, melyet lekvárral kenünk meg, harmadik lap, majd a vaníliás krém és erre a negyedik lap.
A mázhoz a cukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk, majd amikor szép barna hozzáadjuk a margarint is. Levesszük a tűzről, elkezdjük kihűteni kevergetve, és amikor már csak langyos akkor hozzáadjuk a tejet is. A sütemény tetejére öntjük és gyors mozdulatokkal elsimítjuk egy széles pengéjű késsel. Legalább egy éjszakát hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon és a lapok megpuhuljanak.