Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Holland almás pite recept

Holland almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 250 g liszt
    • 50 g zabpehely (darálva)
    • 1 mk sütőpor
    • 150 g vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • 1 marék szeletelt mandula

    Töltelékhez:

    • 1 kg alma
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 50 g cukor
    • marék mazsola
    • fahéj (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    175 fokra előmelegítjük a sütőt.

    Töltelék készítése:

    Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk és kis kockákra daraboljuk. Összekeverjük a fahéjjal, a mazsolával, a cukorral és a vaníliás pudingporral.

    Tészta készítése:

    A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral és a cukorral elkeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojásokat hozzáadva alaposan összegyúrjuk. 2 felé osztjuk (az egyik fele legyen kicsit nagyobb) a tésztát, és a nagyobb részt kinyújtjuk, majd egy 22 cm-es kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába helyezzük úgy, hogy legyen pereme. Ráhalmozzuk az almás tölteléket, majd kinyújtjuk a másik rész tésztát, és ezzel befedjük. Villával megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon. Mandulával megszórjuk, és kb. 45 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá