Holland almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Holland almás pite

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 250 g liszt
  • 50 g zabpehely (darálva)
  • 1 mk sütőpor
  • 150 g vaj
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 1 marék szeletelt mandula

Töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 g cukor
  • marék mazsola
  • fahéj (ízlés szerint)

Elkészítése:

175 fokra előmelegítjük a sütőt.

Töltelék készítése:

Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk és kis kockákra daraboljuk. Összekeverjük a fahéjjal, a mazsolával, a cukorral és a vaníliás pudingporral.

Tészta készítése:

A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral és a cukorral elkeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojásokat hozzáadva alaposan összegyúrjuk. 2 felé osztjuk (az egyik fele legyen kicsit nagyobb) a tésztát, és a nagyobb részt kinyújtjuk, majd egy 22 cm-es kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába helyezzük úgy, hogy legyen pereme. Ráhalmozzuk az almás tölteléket, majd kinyújtjuk a másik rész tésztát, és ezzel befedjük. Villával megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon. Mandulával megszórjuk, és kb. 45 perc alatt megsütjük.