Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
175 fokra előmelegítjük a sütőt.
Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk és kis kockákra daraboljuk. Összekeverjük a fahéjjal, a mazsolával, a cukorral és a vaníliás pudingporral.
A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral és a cukorral elkeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojásokat hozzáadva alaposan összegyúrjuk. 2 felé osztjuk (az egyik fele legyen kicsit nagyobb) a tésztát, és a nagyobb részt kinyújtjuk, majd egy 22 cm-es kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába helyezzük úgy, hogy legyen pereme. Ráhalmozzuk az almás tölteléket, majd kinyújtjuk a másik rész tésztát, és ezzel befedjük. Villával megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon. Mandulával megszórjuk, és kb. 45 perc alatt megsütjük.