Hókocka recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 5 dkg zsír vagy margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg szalalkáli
- 3 ek porcukor
- tej (annyi, hogy nyújtható legyen)
Krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Elosztjuk 3 részre.
A tésztákat egyesével 20*30 cm-es lapokká nyújtjuk és 6-7 perc alatt készre sütjük.
A lisztet a tejjel és a cukrokkal simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel simára keverjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.