Hókocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 5 dkg zsír vagy margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg szalalkáli
- 3 ek porcukor
- tej (annyi, hogy nyújtható legyen)
Krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Elosztjuk 3 részre.
A tésztákat egyesével 20*30 cm-es lapokká nyújtjuk és 6-7 perc alatt készre sütjük.
A lisztet a tejjel és a cukrokkal simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel simára keverjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »