Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hókocka recept

Hókocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 5 dkg zsír vagy margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dkg szalalkáli
    • 3 ek porcukor
    • tej (annyi, hogy nyújtható legyen)

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 3 ek liszt
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 3 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Elosztjuk 3 részre.

    A tésztákat egyesével 20*30 cm-es lapokká nyújtjuk és 6-7 perc alatt készre sütjük.

    A lisztet a tejjel és a cukrokkal simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel simára keverjük.

    A lapokat megtöltjük a krémmel. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá