Hókocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dkg zsír vagy margarin
  • 1 tojás
  • 1 dkg szalalkáli
  • 3 ek porcukor
  • tej (annyi, hogy nyújtható legyen)

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Elosztjuk 3 részre.

A tésztákat egyesével 20*30 cm-es lapokká nyújtjuk és 6-7 perc alatt készre sütjük.

A lisztet a tejjel és a cukrokkal simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel simára keverjük.

A lapokat megtöltjük a krémmel. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.