Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hókifli (hosszan tartós változat) recept

Hókifli (hosszan tartós változat)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 kis doboz tejföl (20%-os)
    • pici só

    Töltelékhez ízlés szerint:

    • darált dió és porcukor kevés barackízzel kikeverve
    • darált mák, porcukor, reszelt citrom héja, amihez evőkanalanként keverünk forró tejet, így lazítunk az állagán

    A hempergetéshez:

    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sóval és belemorzsoljuk a margarint, végül a tejföllel alaposan összegyúrjuk. A tésztagombócot becsomagoljuk fóliába és 12 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

    Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kerekre szaggatjuk, a tölteléket ráhalmozzuk, feltekerjük kiflivé és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezen (alsó-felső sütés, 180fok, 8-10 perc) sütjük. A vége felé gyorsan barnul, figyelni kell!

    Még forrón vaníliás porcukorban hempergetjük és teljes kihűlésig félretesszük. Letakarni nem szabad!

    Zárható dobozban 2-3 hétig is eláll és friss marad, nem veszít az állagából!

    Tipp:

    Feldobhatjuk a tölteléket egy kis ágyas pálinkából megmaradt mazsola szemekkel dúsítva! Finom ízt ad a sütinek és a mazsolában lévő alkohol tartalom kisül belőle, csak az aromáját tartja meg!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá