Hókifli (hosszan tartós változat) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kis doboz tejföl (20%-os)
- pici só
Töltelékhez ízlés szerint:
- darált dió és porcukor kevés barackízzel kikeverve
- darált mák, porcukor, reszelt citrom héja, amihez evőkanalanként keverünk forró tejet, így lazítunk az állagán
A hempergetéshez:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval és belemorzsoljuk a margarint, végül a tejföllel alaposan összegyúrjuk. A tésztagombócot becsomagoljuk fóliába és 12 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kerekre szaggatjuk, a tölteléket ráhalmozzuk, feltekerjük kiflivé és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezen (alsó-felső sütés, 180fok, 8-10 perc) sütjük. A vége felé gyorsan barnul, figyelni kell!
Még forrón vaníliás porcukorban hempergetjük és teljes kihűlésig félretesszük. Letakarni nem szabad!
Zárható dobozban 2-3 hétig is eláll és friss marad, nem veszít az állagából!
Tipp:
Feldobhatjuk a tölteléket egy kis ágyas pálinkából megmaradt mazsola szemekkel dúsítva! Finom ízt ad a sütinek és a mazsolában lévő alkohol tartalom kisül belőle, csak az aromáját tartja meg!