Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez ízlés szerint:
A hempergetéshez:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval és belemorzsoljuk a margarint, végül a tejföllel alaposan összegyúrjuk. A tésztagombócot becsomagoljuk fóliába és 12 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kerekre szaggatjuk, a tölteléket ráhalmozzuk, feltekerjük kiflivé és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezen (alsó-felső sütés, 180fok, 8-10 perc) sütjük. A vége felé gyorsan barnul, figyelni kell!
Még forrón vaníliás porcukorban hempergetjük és teljes kihűlésig félretesszük. Letakarni nem szabad!
Zárható dobozban 2-3 hétig is eláll és friss marad, nem veszít az állagából!
Feldobhatjuk a tölteléket egy kis ágyas pálinkából megmaradt mazsola szemekkel dúsítva! Finom ízt ad a sütinek és a mazsolában lévő alkohol tartalom kisül belőle, csak az aromáját tartja meg!