Hókifli (hosszan tartós változat)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis doboz tejföl (20%-os)
  • pici só

Töltelékhez ízlés szerint:

  • darált dió és porcukor kevés barackízzel kikeverve
  • darált mák, porcukor, reszelt citrom héja, amihez evőkanalanként keverünk forró tejet, így lazítunk az állagán

A hempergetéshez:

  • vaníliás porcukor

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval és belemorzsoljuk a margarint, végül a tejföllel alaposan összegyúrjuk. A tésztagombócot becsomagoljuk fóliába és 12 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kerekre szaggatjuk, a tölteléket ráhalmozzuk, feltekerjük kiflivé és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezen (alsó-felső sütés, 180fok, 8-10 perc) sütjük. A vége felé gyorsan barnul, figyelni kell!

Még forrón vaníliás porcukorban hempergetjük és teljes kihűlésig félretesszük. Letakarni nem szabad!

Zárható dobozban 2-3 hétig is eláll és friss marad, nem veszít az állagából!

Tipp:

Feldobhatjuk a tölteléket egy kis ágyas pálinkából megmaradt mazsola szemekkel dúsítva! Finom ízt ad a sütinek és a mazsolában lévő alkohol tartalom kisül belőle, csak az aromáját tartja meg!