Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hókifli recept

Hókifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelék:

    • 6 dkg cukor
    • 1,5 dkg méz
    • 0,5 dl víz
    • 15 dkg darált dió
    • 2 dkg keksz morzsa
    • mazsola
    • citromhéj (elhagyható)

    Elkészítése:

    Az élesztőt belemorzsoljuk kevés, cukros tejbe ( HIDEG TEJBE!!). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, porcukrot, sót. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, tejet és az élesztős tejet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, lefóliázva hűtőben pihentetjük legalább egy órán át.

    A töltelékhez a vízben elkeverjük a cukrot, mézet, mazsolát. Ezt felforraljuk, és hozzákeverjük a diós-morzsás-citromhéjas keverékhez, majd kihűtjük.

    A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, közepére kisebb, henger alakúra formázott tölteléket teszünk, majd kifli alakúra formázzuk. Úgy is lehet készíteni, hogy a tésztát csíkokra vágjuk, majd háromszög alakúra és így formázzuk meg a kifliket. Tojás lekenés nélkül sütjük 180 fokon, kb 15-20 percig.

    Kevés porcukrot elkeverünk vaníliás cukorral és a kisült kifliket még melegen beleforgatjuk.

    A tésztát nem szabad futtatott élesztővel készíteni! Csak el kell keverni kevés cukros tejben. Emiatt előző nap is el lehet készíteni, hűtőben tárolva nem fog túl kelni, esetleg átgyúrást igényel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá