Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk kevés, cukros tejbe ( HIDEG TEJBE!!). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, porcukrot, sót. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, tejet és az élesztős tejet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, lefóliázva hűtőben pihentetjük legalább egy órán át.
A töltelékhez a vízben elkeverjük a cukrot, mézet, mazsolát. Ezt felforraljuk, és hozzákeverjük a diós-morzsás-citromhéjas keverékhez, majd kihűtjük.
A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, közepére kisebb, henger alakúra formázott tölteléket teszünk, majd kifli alakúra formázzuk. Úgy is lehet készíteni, hogy a tésztát csíkokra vágjuk, majd háromszög alakúra és így formázzuk meg a kifliket. Tojás lekenés nélkül sütjük 180 fokon, kb 15-20 percig.
Kevés porcukrot elkeverünk vaníliás cukorral és a kisült kifliket még melegen beleforgatjuk.
A tésztát nem szabad futtatott élesztővel készíteni! Csak el kell keverni kevés cukros tejben. Emiatt előző nap is el lehet készíteni, hűtőben tárolva nem fog túl kelni, esetleg átgyúrást igényel.