Házi tejkaramella krém recept

Hozzávalók:
- 1 doboz (konzerv és cukrozott) sűrített tej
Elkészítése:
A konzerves dobozt állítsuk egy magas falú edénybe, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi.
Forraljuk fel a vizet, majd vegyük vissza a hőfokot, éppen csak gyöngyözzön alatta a víz. Így főzzük a konzervet 2,5-3 órán át. Attól függően, hogy mennyire szeretnénk a krémet sötét színűre és sűrűre készíteni.
Nagyon fontos, hogy az edényt ne fedjük le, nehogy felrobbanjon a konzerv! Az elpárolgott vizet pedig folyamatosan pótoljuk, hogy a konzerves dobozt mindig ellepje a víz.
Ha úgy gondoljuk, hogy már jó lesz a krémünk, akkor a konzervet szedjük ki a vízből és teljesen hűtsük ki, majd csak ezután nyissuk ki a dobozt és azonnal fel is használható a krém.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »