Házi tejkaramella krém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 doboz (konzerv és cukrozott) sűrített tej

Elkészítése:

A konzerves dobozt állítsuk egy magas falú edénybe, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi.

Forraljuk fel a vizet, majd vegyük vissza a hőfokot, éppen csak gyöngyözzön alatta a víz. Így főzzük a konzervet 2,5-3 órán át. Attól függően, hogy mennyire szeretnénk a krémet sötét színűre és sűrűre készíteni.

Nagyon fontos, hogy az edényt ne fedjük le, nehogy felrobbanjon a konzerv! Az elpárolgott vizet pedig folyamatosan pótoljuk, hogy a konzerves dobozt mindig ellepje a víz.

Ha úgy gondoljuk, hogy már jó lesz a krémünk, akkor a konzervet szedjük ki a vízből és teljesen hűtsük ki, majd csak ezután nyissuk ki a dobozt és azonnal fel is használható a krém.