Házi krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- Fél csomag leveles tészta
Krémhez:
- 7 dl tej
- 7-8 dkg liszt
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- 5 dl tejszín
- 4-5 ek cukor
- csipet só
- habfixáló
Elkészítése:
A leveles tészta felét kinyújtjuk és a tepsink méretére vágjuk (közepes tepsit használtam). Mi tető nélkül szeretjük,aki tetőt is szeretne süssön még egy lapot a tetejére.
Először felverjük a tojások fehérjét a cukorral,csipet sóval és betesszük a hűtőbe addig míg a krémet megfőzzük.
Krémhez a tojások sárgáját,kevés tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük. Majd hozzáadjuk a többi tejet is.Lassú tűzön besűrítjük. Amikor jó sűrű már belekeverjük a tojások felvert habját is. Főzzük pár percig és közben beletesszük a vaníliás cukrot is és megkóstoljuk elég édes-e. Közben folyamatosan kevergetjük.
A kisült lapot beletesszük a tepsibe és még forrón ráöntjük a krémet.
A kihűlt krém tetejére simítjuk a cukorral,csipet sóval és habfixálóval felvert tejszínhabot.
Tipp:
Lehet kevesebb tojást is hozzátenni csak akkor növelni kell a liszt mennyiségét.