Házi krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • Fél csomag leveles tészta

Krémhez:

  • 7 dl tej
  • 7-8 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • csipet só

Tetejére:

  • 5 dl tejszín
  • 4-5 ek cukor
  • csipet só
  • habfixáló

Elkészítése:
A leveles tészta felét kinyújtjuk és a tepsink méretére vágjuk (közepes tepsit használtam). Mi tető nélkül szeretjük,aki tetőt is szeretne süssön még egy lapot a tetejére.
Először felverjük a tojások fehérjét a cukorral,csipet sóval és betesszük a hűtőbe addig míg a krémet megfőzzük.
Krémhez a tojások sárgáját,kevés tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük. Majd hozzáadjuk a többi tejet is.Lassú tűzön besűrítjük. Amikor jó sűrű már belekeverjük a tojások felvert habját is. Főzzük pár percig és közben beletesszük a vaníliás cukrot is és megkóstoljuk elég édes-e. Közben folyamatosan kevergetjük.
A kisült lapot beletesszük a tepsibe és még forrón ráöntjük a krémet.
A kihűlt krém tetejére simítjuk a cukorral,csipet sóval és habfixálóval felvert tejszínhabot.

Tipp:

Lehet kevesebb tojást is hozzátenni csak akkor növelni kell a liszt mennyiségét.