Házi francia krémes recept
Hozzávalók:
- leveles tészta
Krémhez:
- 1 liter tej
- 13 dkg étkezési keményítő
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 tasak vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- csipet só
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítése:
Egy kisebb tepsibe (31,5*23 cm) tesszük a leves tésztát, villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. Először felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.
Kevés tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, a tojások sárgáját, cukrot,vaníliás cukrot is bekeverjük. A maradék tejet felforraljuk, óvatosan a keményítős masszához csorgatjuk közben folyamatosan keverjük, majd tűzre téve besűrítjük.
Nézzük meg elég édes-e, kell-e még bele vaníliás cukor. Ha már besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
A kisült leveles tésztára öntjük és kihűtjük.
Tetejére felverjük a tejszínhabot a cukorral, sóval, majd a tetejére simítjuk (mi tető nélkül szeretjük).
Jó étvágyat
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









