Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi francia krémes recept

Házi francia krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • leveles tészta

    Krémhez:

    • 1 liter tej
    • 13 dkg étkezési keményítő
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 tasak vaníliás cukor
    • cukor ízlés szerint
    • csipet só

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín
    • vaníliás cukor
    • csipet só

    Elkészítése:

    Egy kisebb tepsibe (31,5*23 cm) tesszük a leves tésztát, villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük.

    A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. Először felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.

    Kevés tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, a tojások sárgáját, cukrot,vaníliás cukrot is bekeverjük. A maradék tejet felforraljuk, óvatosan a keményítős masszához csorgatjuk közben folyamatosan keverjük, majd tűzre téve besűrítjük.

    Nézzük meg elég édes-e, kell-e még bele vaníliás cukor. Ha már besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

    A kisült leveles tésztára öntjük és kihűtjük.

    Tetejére felverjük a tejszínhabot a cukorral, sóval, majd a tetejére simítjuk (mi tető nélkül szeretjük).

    Jó étvágyat

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá