Házi francia krémes recept

Hozzávalók:
- leveles tészta
Krémhez:
- 1 liter tej
- 13 dkg étkezési keményítő
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 tasak vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- csipet só
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítése:
Egy kisebb tepsibe (31,5*23 cm) tesszük a leves tésztát, villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. Először felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.
Kevés tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, a tojások sárgáját, cukrot,vaníliás cukrot is bekeverjük. A maradék tejet felforraljuk, óvatosan a keményítős masszához csorgatjuk közben folyamatosan keverjük, majd tűzre téve besűrítjük.
Nézzük meg elég édes-e, kell-e még bele vaníliás cukor. Ha már besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
A kisült leveles tésztára öntjük és kihűtjük.
Tetejére felverjük a tejszínhabot a cukorral, sóval, majd a tetejére simítjuk (mi tető nélkül szeretjük).
Jó étvágyat
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »