Házi francia krémes recept
Hozzávalók:
- leveles tészta
Krémhez:
- 1 liter tej
- 13 dkg étkezési keményítő
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 tasak vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- csipet só
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítése:
Egy kisebb tepsibe (31,5*23 cm) tesszük a leves tésztát, villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. Először felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.
Kevés tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, a tojások sárgáját, cukrot,vaníliás cukrot is bekeverjük. A maradék tejet felforraljuk, óvatosan a keményítős masszához csorgatjuk közben folyamatosan keverjük, majd tűzre téve besűrítjük.
Nézzük meg elég édes-e, kell-e még bele vaníliás cukor. Ha már besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
A kisült leveles tésztára öntjük és kihűtjük.
Tetejére felverjük a tejszínhabot a cukorral, sóval, majd a tetejére simítjuk (mi tető nélkül szeretjük).
Jó étvágyat