Házi francia krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • leveles tészta

Krémhez:

  • 1 liter tej
  • 13 dkg étkezési keményítő
  • 6 tojás
  • 5 tasak vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
  • csipet só

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • vaníliás cukor
  • csipet só

Elkészítése:

Egy kisebb tepsibe (31,5*23 cm) tesszük a leves tésztát, villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. Először felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.

Kevés tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, a tojások sárgáját, cukrot,vaníliás cukrot is bekeverjük. A maradék tejet felforraljuk, óvatosan a keményítős masszához csorgatjuk közben folyamatosan keverjük, majd tűzre téve besűrítjük.

Nézzük meg elég édes-e, kell-e még bele vaníliás cukor. Ha már besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

A kisült leveles tésztára öntjük és kihűtjük.

Tetejére felverjük a tejszínhabot a cukorral, sóval, majd a tetejére simítjuk (mi tető nélkül szeretjük).

Jó étvágyat