Hozzávalók:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Egy kisebb tepsibe (31,5*23 cm) tesszük a leves tésztát, villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. Először felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.
Kevés tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, a tojások sárgáját, cukrot,vaníliás cukrot is bekeverjük. A maradék tejet felforraljuk, óvatosan a keményítős masszához csorgatjuk közben folyamatosan keverjük, majd tűzre téve besűrítjük.
Nézzük meg elég édes-e, kell-e még bele vaníliás cukor. Ha már besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
A kisült leveles tésztára öntjük és kihűtjük.
Tetejére felverjük a tejszínhabot a cukorral, sóval, majd a tetejére simítjuk (mi tető nélkül szeretjük).
Jó étvágyat