Házi csoki recept

Hozzávalók:
- 40 dkg cukor
- 1 dl víz
- 10 dkg vaj
- 20 dkg tejpor
- 5 dkg kakaópor
Elkészítés:
A tejport és a kakaót egy tálba szitáljuk és elkeverjük.
Egy kisebb méretű tepsit kikenünk vajjal.
Elkészítjük a cukorszirupot:
A vizet a cukorral addig főzzük, amíg a szirup gyöngyözni kezd. Ekkor egy hideg vízzel teli pohárba csepegtessünk egy-két cseppet a cukorszirupból, és ha szétoszlik akkor még hagyjuk főni.
Percentként ismételjük meg (4-5 perc elég kell legyen), és ha már a cukorszirup cseppek egyben maradnak akkor készen van a cukorszirup, és jöhet bele a vaj.
Ezután hozzáadjuk a vajat, levesszük a tűzről és addig kevergetjük, amíg a vaj elolvad.
Beletesszük tejporos-kakaós keveréket (3-4 részletbe adagoljuk hozzá) és kézi habverővel csomómentesre keverjük.
Beleöntjük a kivajazott tepsibe a még meleg csokit, elsimítjuk és kihűtjük. Érdemes este készíteni, hogy reggelig legyen ideje megdermedni
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »