Házi baracklekváros zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 1 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- pici só
- citromhéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- citromhéj
- fél üveg házi baracklekvár (kb 150 ml)
Tetejére:
- 10 dkg ét vagy tejcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk egy pici cukorral, majd beleteszük az élesztőt és felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutattot élesztőt és összeállítjuk a tésztát.
A kész tésztát 3 részre osztjuk és lisztezet felületen kinyújtjuk az első lapot és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a baracklekvár felével, megszórjuk a darált diós töltelék felével. Rátesszük a második kinyújtott lapot, megkenjük a maraék lekvárral és rászórjuk a maradék diót, majd befedjük az utolsó lappal.
Villával megszurkáljuk, majd 180 fokon kb 35 percig sütjük.
Ha elkészült és kihűlt, akkor a tetejét bevonjuk az olajjal felolvasztott csokival. Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »