Házi baracklekváros zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 1 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- pici só
- citromhéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- citromhéj
- fél üveg házi baracklekvár (kb 150 ml)
Tetejére:
- 10 dkg ét vagy tejcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk egy pici cukorral, majd beleteszük az élesztőt és felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutattot élesztőt és összeállítjuk a tésztát.
A kész tésztát 3 részre osztjuk és lisztezet felületen kinyújtjuk az első lapot és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a baracklekvár felével, megszórjuk a darált diós töltelék felével. Rátesszük a második kinyújtott lapot, megkenjük a maraék lekvárral és rászórjuk a maradék diót, majd befedjük az utolsó lappal.
Villával megszurkáljuk, majd 180 fokon kb 35 percig sütjük.
Ha elkészült és kihűlt, akkor a tetejét bevonjuk az olajjal felolvasztott csokival. Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »