Házi baracklekváros zserbó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 1 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- pici só
- citromhéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg margarin
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- citromhéj
- fél üveg házi baracklekvár (kb 150 ml)
Tetejére:
- 10 dkg ét vagy tejcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk egy pici cukorral, majd beleteszük az élesztőt és felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutattot élesztőt és összeállítjuk a tésztát.
A kész tésztát 3 részre osztjuk és lisztezet felületen kinyújtjuk az első lapot és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a baracklekvár felével, megszórjuk a darált diós töltelék felével. Rátesszük a második kinyújtott lapot, megkenjük a maraék lekvárral és rászórjuk a maradék diót, majd befedjük az utolsó lappal.
Villával megszurkáljuk, majd 180 fokon kb 35 percig sütjük.
Ha elkészült és kihűlt, akkor a tetejét bevonjuk az olajjal felolvasztott csokival. Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









