Havas háztető sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1,5 ek méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 2-3 ek tej
Krém:
- 5 dl tej
- 1,5 tasak vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
Tetejére:
- kókuszreszelék
- porcukor
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra melegítjük.
A tésztához a vajat a mézzel összemelegítjük, majd ha langyosra hűlt hozzákeverjük a tojást. A lisztet a porcukrot és a szódabikarbónát összevegyítjük, hozzáadjuk a mézes keveréket a tejet és az egészet összegyúrjuk.
A tésztát kétfelé osztjuk az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport.
A fehér tésztát lisztes felületen kb 30*35 cm-es nagyságúra nyújtjuk és sütőpapírral fedett tepsi hátán kb 8-10 perc alatt megsütjük ( ha már pirul a tészta teteje akkor kivehetjük a sütőből.)
A megsült tészta széleit még melegen egyenesre vágjuk és rövidebbik oldalát 3 felé vágjuk úgy, hogy egy 13 cm és 2 db 10 cm széles tésztalapot kapjunk.
A kakaós tésztát 6 egyforma részre osztjuk és mindegyiket kb 35 cm-es hosszú hurkává sodorjuk.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsiben kb 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és tovább habosítjuk.
Az összeállításhoz a krémből 2-3 kanállal félreteszünk, a szélesebbik tésztalapra krémet kenünk és ráhelyezünk 3 kakaós tésztarudat, ezután krém, a két közbe 2 tésztarúd, majd ismét krém és a tetejére az utolsó kakaós rúd.
A maradék krémet a tetejére és az oldalára kenjük, majd a két tésztalappal tetőalakban befedjük a sütemény két oldalát.
A féltetett krémmel vékonyan bekenjük a tésztát és megszórjuk kókuszreszelékkel. Pár órán át, de legjobb ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Tálaláskor a süteményt megszórjuk porcukorral és kb 2 cm-es szeletekre vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »