Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra melegítjük.
A tésztához a vajat a mézzel összemelegítjük, majd ha langyosra hűlt hozzákeverjük a tojást. A lisztet a porcukrot és a szódabikarbónát összevegyítjük, hozzáadjuk a mézes keveréket a tejet és az egészet összegyúrjuk.
A tésztát kétfelé osztjuk az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport.
A fehér tésztát lisztes felületen kb 30*35 cm-es nagyságúra nyújtjuk és sütőpapírral fedett tepsi hátán kb 8-10 perc alatt megsütjük ( ha már pirul a tészta teteje akkor kivehetjük a sütőből.)
A megsült tészta széleit még melegen egyenesre vágjuk és rövidebbik oldalát 3 felé vágjuk úgy, hogy egy 13 cm és 2 db 10 cm széles tésztalapot kapjunk.
A kakaós tésztát 6 egyforma részre osztjuk és mindegyiket kb 35 cm-es hosszú hurkává sodorjuk.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsiben kb 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és tovább habosítjuk.
Az összeállításhoz a krémből 2-3 kanállal félreteszünk, a szélesebbik tésztalapra krémet kenünk és ráhelyezünk 3 kakaós tésztarudat, ezután krém, a két közbe 2 tésztarúd, majd ismét krém és a tetejére az utolsó kakaós rúd.
A maradék krémet a tetejére és az oldalára kenjük, majd a két tésztalappal tetőalakban befedjük a sütemény két oldalát.
A féltetett krémmel vékonyan bekenjük a tésztát és megszórjuk kókuszreszelékkel. Pár órán át, de legjobb ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Tálaláskor a süteményt megszórjuk porcukorral és kb 2 cm-es szeletekre vágva kínáljuk.