Havas háztető recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 2 dl tejföl
- 2 üveg meggybefőtt
- 3-4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 2 ek cukor
Elkészítése:
A lisztbe beletesszük a sütőport, cukrot, elkeverjük és hozzáadjuk a tejfölt és a vajat vagy margarint. Gyorsan összegyúrjuk.
15 egyforma darabra osztjuk és kb 1 órára hűtőbe tesszük.
A meggyet lecsepegtetjük.
A tésztát egyforma méretűre nyújtjuk 15*25 cm-re. A hosszabbik oldalára a kimagozott meggyet tesszük, majd a lapokat szorosan feltekerjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a következő módon sütjük. Először 5 feltekert tésztát teszünk egymás mellé egy kicsit egymáshoz nyomjuk, majd 4-et, 3-at, 2-őt és végül 1-et magában.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 20-25 perc alatt.
A tejszínhabot felverjük.
A kihűlt lapokat egymásra helyezzük, a legnagyobbal kezdünk és nagyság szerint folytatjuk. A lapok közé kevés tejszínhabot kenünk.
A házikót kívülről bevonjuk tejszínnel és hűtőbe tesszük kb 1 órára. Megszórjuk kókuszreszelékkel és a tetejét egy sor meggyel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »