Havas háztető recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 2 dl tejföl
- 2 üveg meggybefőtt
- 3-4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 2 ek cukor
Elkészítése:
A lisztbe beletesszük a sütőport, cukrot, elkeverjük és hozzáadjuk a tejfölt és a vajat vagy margarint. Gyorsan összegyúrjuk.
15 egyforma darabra osztjuk és kb 1 órára hűtőbe tesszük.
A meggyet lecsepegtetjük.
A tésztát egyforma méretűre nyújtjuk 15*25 cm-re. A hosszabbik oldalára a kimagozott meggyet tesszük, majd a lapokat szorosan feltekerjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a következő módon sütjük. Először 5 feltekert tésztát teszünk egymás mellé egy kicsit egymáshoz nyomjuk, majd 4-et, 3-at, 2-őt és végül 1-et magában.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 20-25 perc alatt.
A tejszínhabot felverjük.
A kihűlt lapokat egymásra helyezzük, a legnagyobbal kezdünk és nagyság szerint folytatjuk. A lapok közé kevés tejszínhabot kenünk.
A házikót kívülről bevonjuk tejszínnel és hűtőbe tesszük kb 1 órára. Megszórjuk kókuszreszelékkel és a tetejét egy sor meggyel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









