Havas háztető

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 üveg meggybefőtt
  • 3-4 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 ek cukor

Elkészítése:

A lisztbe beletesszük a sütőport, cukrot, elkeverjük és hozzáadjuk a tejfölt és a vajat vagy margarint. Gyorsan összegyúrjuk.
15 egyforma darabra osztjuk és kb 1 órára hűtőbe tesszük.

A meggyet lecsepegtetjük.

A tésztát egyforma méretűre nyújtjuk 15*25 cm-re. A hosszabbik oldalára a kimagozott meggyet tesszük, majd a lapokat szorosan feltekerjük.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a következő módon sütjük. Először 5 feltekert tésztát teszünk egymás mellé egy kicsit egymáshoz nyomjuk, majd 4-et, 3-at, 2-őt és végül 1-et magában.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 20-25 perc alatt.

A tejszínhabot felverjük.

A kihűlt lapokat egymásra helyezzük, a legnagyobbal kezdünk és nagyság szerint folytatjuk. A lapok közé kevés tejszínhabot kenünk.

A házikót kívülről bevonjuk tejszínnel és hűtőbe tesszük kb 1 órára. Megszórjuk kókuszreszelékkel és a tetejét egy sor meggyel díszítjük.