Hartyáni krémes recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 8 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tej
Krémhez:
- 7,5 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál rum
Elkészítése:
Vízgőz felett összemelegítjük a cukrot, a mézet, kakaóport, margarint, tojást. Ha kész és kihűlt, belekeverjük a lisztet, amit elkevertünk a szódabikarbónával. Összegyúrjuk, kettévesszük a tésztát.
Sütőpapíron kb 23*35 cm-es téglalappá nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal simára keverjük.
Alsó lapra kenjük a krém felét, erre egy sor rumos kávéba mártott babapiskóta kerül, majd a krém másik fele, végül befedjük a másik lappal.
Tetejére porcukrot szórunk. Másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.