Hartyáni krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 8 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tej
Krémhez:
- 7,5 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál rum
Elkészítése:
Vízgőz felett összemelegítjük a cukrot, a mézet, kakaóport, margarint, tojást. Ha kész és kihűlt, belekeverjük a lisztet, amit elkevertünk a szódabikarbónával. Összegyúrjuk, kettévesszük a tésztát.
Sütőpapíron kb 23*35 cm-es téglalappá nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal simára keverjük.
Alsó lapra kenjük a krém felét, erre egy sor rumos kávéba mártott babapiskóta kerül, majd a krém másik fele, végül befedjük a másik lappal.
Tetejére porcukrot szórunk. Másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »