Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hartyáni krémes recept

Hartyáni krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál méz
    • 8 dkg margarin
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál tej

    Krémhez:

    • 7,5 dl tej
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag babapiskóta
    • 1 dl kávé
    • 1 evőkanál rum

    Elkészítése:

    Vízgőz felett összemelegítjük a cukrot, a mézet, kakaóport, margarint, tojást. Ha kész és kihűlt, belekeverjük a lisztet, amit elkevertünk a szódabikarbónával. Összegyúrjuk, kettévesszük a tésztát.

    Sütőpapíron kb 23*35 cm-es téglalappá nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

    A pudingot megfőzzük a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal simára keverjük.

    Alsó lapra kenjük a krém felét, erre egy sor rumos kávéba mártott babapiskóta kerül, majd a krém másik fele, végül befedjük a másik lappal.

    Tetejére porcukrot szórunk. Másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá