Hartyáni krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hartyáni krémes

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 8 dkg margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tej

Krémhez:

  • 7,5 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 dl kávé
  • 1 evőkanál rum

Elkészítése:

Vízgőz felett összemelegítjük a cukrot, a mézet, kakaóport, margarint, tojást. Ha kész és kihűlt, belekeverjük a lisztet, amit elkevertünk a szódabikarbónával. Összegyúrjuk, kettévesszük a tésztát.

Sütőpapíron kb 23*35 cm-es téglalappá nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

A pudingot megfőzzük a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal simára keverjük.

Alsó lapra kenjük a krém felét, erre egy sor rumos kávéba mártott babapiskóta kerül, majd a krém másik fele, végül befedjük a másik lappal.

Tetejére porcukrot szórunk. Másnap szeleteljük.