Harmat cseppek koszorúban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 2,5 dl tejföl
- 3 ek tej
- 2 ek kakaó
- 1 cs sütőpor
A cseppekhez:
- 20 dkg túró
- 3 ek cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5-6 ek kókuszreszelék
A krémhez:
- 0,5 l tej
- 10 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás puding
- 1 evőkanál vaj
Elkészítése:
A cseppek elkészítése:
A kókuszt összekeverjük a túróval, a cukorral és a tojás sárgájával. Ha a túró túl nedves lenne, tegyünk még bele kókuszt. Diónyi golyókat formázunk belőle, majd egy tálcára tesszük és fél órára berakjuk a fagyasztóba.
A tészta elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a tejet és a sütőporral összeszitált lisztet. Kettévesszük a tésztát, majd a felét beleöntjük egy teflonos koszorúformába.
A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, majd a fehér tésztára öntjük. Belesüllyesztjük a fagyott golyókat és 180 fokon 50 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)
A krém elkészítése:
A pudingporokat felfőzzük a tejjel és a cukorral, majd kihűtjük és belekeverjük a vajat. Megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk szórócukorral és csokilevélkékkel díszítjük.
Tipp:
Az eredeti recept tepsiben írja a sütését
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »