Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis mézes recept

Hamis mézes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 12 dkg kristálycukor + 2 dl víz
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 kg porcukor
    • 30 dkg finomliszt
    • 1 sütőpor
    • 1 tk. őrölt fahéj

    A tetejére:

    • 5 dkg darabos dió

    A díszítéshez:

    • 3-4 dkg olvasztott csokoládé

    A kenéséhez:

    • 2 dkg vaj
    • 1 tk. liszt a hintéshez

    Elkészítése:

    Először a 12 dkg kristálycukrot karamellizáljuk felolvadásig. Szép aranybarna legyen! Ezután felöntjük a 2 dl vízzel és kevergetve a cukor felolvadásig lassan főzzük, majd kihűtjük, amíg a tésztát kikeverjük.

    A tojásokat a porcukorral 10 percig elektromos géppel habosra keverjük, majd hozzá adjuk az őrölt fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet.

    Összekeverjük a karamellás folyadékkal, majd 20×30 cm-es vajjal kikent, kevés liszttel megszórt tepsibe öntjük és a vágott dióval megszórjuk.

    200 fokra melegített sütőben kb 45 percig vagyis tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, olvasztott csokit csurgatunk rá.

    Dúsíthatjuk aszalt gyümölcsökkel is.

    Tipp:

    Jól “vizsgázott” ez a kis hamis!

    Az interneten láttam több helyen,volt ahol csak recept volt.

    Hát,nagyon örülök neki.

    Az ünnepi asztalon is megállja a helyét, olyan, mint egy igazi mézes kevert sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá