Hamis mézes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 12 dkg kristálycukor + 2 dl víz
  • 6 db tojás
  • 30 kg porcukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 sütőpor
  • 1 tk. őrölt fahéj

A tetejére:

  • 5 dkg darabos dió

A díszítéshez:

  • 3-4 dkg olvasztott csokoládé

A kenéséhez:

  • 2 dkg vaj
  • 1 tk. liszt a hintéshez

Elkészítése:

Először a 12 dkg kristálycukrot karamellizáljuk felolvadásig. Szép aranybarna legyen! Ezután felöntjük a 2 dl vízzel és kevergetve a cukor felolvadásig lassan főzzük, majd kihűtjük, amíg a tésztát kikeverjük.

A tojásokat a porcukorral 10 percig elektromos géppel habosra keverjük, majd hozzá adjuk az őrölt fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet.

Összekeverjük a karamellás folyadékkal, majd 20×30 cm-es vajjal kikent, kevés liszttel megszórt tepsibe öntjük és a vágott dióval megszórjuk.

200 fokra melegített sütőben kb 45 percig vagyis tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, olvasztott csokit csurgatunk rá.

Dúsíthatjuk aszalt gyümölcsökkel is.

Tipp:

Jól “vizsgázott” ez a kis hamis!

Az interneten láttam több helyen,volt ahol csak recept volt.

Hát,nagyon örülök neki.

Az ünnepi asztalon is megállja a helyét, olyan, mint egy igazi mézes kevert sütemény.