Hamis marcipánszelet recept

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 10 evőkanál víz
A tetejére:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg búzadara
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál víz
- 1 üvegcse mandulaaroma (zöld színű)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük. A tepsit sütőpapírral béleljük, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokon kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a búzadarát, a porcukrot, a lisztet, a vizet és az aromát. Sűrűre összefőzzük, majd még melegen a tészta tetejére kenjük.
Mandulaforgácsot tehetünk a tetejére.
Megvárjuk, amíg megdermed a krém, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »