Hamis marcipánszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 10 evőkanál víz

A tetejére:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 1 üvegcse mandulaaroma (zöld színű)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük. A tepsit sütőpapírral béleljük, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokon kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a búzadarát, a porcukrot, a lisztet, a vizet és az aromát. Sűrűre összefőzzük, majd még melegen a tészta tetejére kenjük.

Mandulaforgácsot tehetünk a tetejére.

Megvárjuk, amíg megdermed a krém, majd szeletelve tálaljuk.