Hamburger zsemle recept

Hozzávalók 4 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 1 dl langyos tej
- 1/2 pohár natúr joghurt (a kicsi, 130 g-os joghurt poharával mérve)
- 1/2 evőkanál étolaj (a kicsi, 130 g-os joghurt poharával mérve)
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,25 dkg élesztő
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk, majd letakarva 30 percig kelesztjük. E
zután 4 egyenlő részre osztjuk, egyenként gömbökké formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 20 percig kelesztjük.
Ha megkelt óvatosan lekenjük felvert tojással, megszórhatjuk szezámmaggal és 200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »