Hamburger zsemle recept
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 1 dl langyos tej
- 1/2 pohár natúr joghurt (a kicsi, 130 g-os joghurt poharával mérve)
- 1/2 evőkanál étolaj (a kicsi, 130 g-os joghurt poharával mérve)
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,25 dkg élesztő
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk, majd letakarva 30 percig kelesztjük. E
zután 4 egyenlő részre osztjuk, egyenként gömbökké formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 20 percig kelesztjük.
Ha megkelt óvatosan lekenjük felvert tojással, megszórhatjuk szezámmaggal és 200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









