Halloweeni kekszek recept
Elkészítése:
A puha vajat jól kihabosítjuk az átszitált porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát és a tojásokat, majd addig keverjük, amíg egynemű masszát nem kapunk.
Hozzászitáljuk a lisztet és a sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ne ijedjünk meg, kissé lágy lesz a tészta, de így jó! Nylonba vagy folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára a tésztát.
Egy nyújtólapot alaposan meglisztezünk. A tésztát 2-3 részre vágjuk, így könnyebb vele dolgozni és az egyik felét kinyújtjuk 0,5 cm vastagra. Lisztezett halloweeni formákkal kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket. A leeső részeket újra összegyúrjuk és behűtjük. A maradék tésztát ugyanígy nyújtjuk és szaggatjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket. Csak addig süssük a kekszeket, amíg halványan színt kapnak. Figyeljünk oda, mert hamar megégnek! Díszítés előtt hűtsük ki.
A porcukrot szitáljuk át. A tojásfehérjét egy zsírmentes fém vagy üveg tálba tesszük és gőz fölött elkezdjük a habverő magas fokozatán keverni. Az átszitált porcukrot kis adagokban adjuk hozzá és belecsepegtetjük a citromlevet is. Legalább 10 percig kell verni. Akkor jó, ha fényes és kemény a csúcsa.
Osszuk annyi részre a habot, amennyi színnel szeretnénk dolgozni és külön-külön színezzük meg. Töltsük habzsákba vagy nylonzacskóba és vágjunk a sarkára egy kicsi lyukat.
Először a kekszek szélén húzzunk egy vékony csíkot és hagyjuk megszáradni, ez a kontúr. Ha megszáradt a kontúr vonal, akkor készítsünk terülő mázat. A habot kevés, de tényleg csak kevés vízzel hígítsuk és úgy vigyük fel a kekszek felületére és hagyjuk megszáradni. Ízlés szerint díszíthetjük ételfesték tollal még, ha szeretnénk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









