Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halloweeni kekszek recept

Halloweeni kekszek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Keksz:

    • 37,5 dkg vaj
    • 37,5 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál vaníliaaroma
    • 80 dkg finomliszt
    • csipet só

    Máz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25-30 dkg porcukor
    • 1 kávéskanál citromlé
    • gél állagú ételfesték
    • ételfesték toll

    Elkészítése:

    A puha vajat jól kihabosítjuk az átszitált porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát és a tojásokat, majd addig keverjük, amíg egynemű masszát nem kapunk.

    Hozzászitáljuk a lisztet és a sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ne ijedjünk meg, kissé lágy lesz a tészta, de így jó! Nylonba vagy folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára a tésztát.

    Egy nyújtólapot alaposan meglisztezünk. A tésztát 2-3 részre vágjuk, így könnyebb vele dolgozni és az egyik felét kinyújtjuk 0,5 cm vastagra. Lisztezett halloweeni formákkal kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket. A leeső részeket újra összegyúrjuk és behűtjük. A maradék tésztát ugyanígy nyújtjuk és szaggatjuk.

    180 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket. Csak addig süssük a kekszeket, amíg halványan színt kapnak. Figyeljünk oda, mert hamar megégnek! Díszítés előtt hűtsük ki.

    A porcukrot szitáljuk át. A tojásfehérjét egy zsírmentes fém vagy üveg tálba tesszük és gőz fölött elkezdjük a habverő magas fokozatán keverni. Az átszitált porcukrot kis adagokban adjuk hozzá és belecsepegtetjük a citromlevet is. Legalább 10 percig kell verni. Akkor jó, ha fényes és kemény a csúcsa.

    Osszuk annyi részre a habot, amennyi színnel szeretnénk dolgozni és külön-külön színezzük meg. Töltsük habzsákba vagy nylonzacskóba és vágjunk a sarkára egy kicsi lyukat.

    Először a kekszek szélén húzzunk egy vékony csíkot és hagyjuk megszáradni, ez a kontúr. Ha megszáradt a kontúr vonal, akkor készítsünk terülő mázat. A habot kevés, de tényleg csak kevés vízzel hígítsuk és úgy vigyük fel a kekszek felületére és hagyjuk megszáradni. Ízlés szerint díszíthetjük ételfesték tollal még, ha szeretnénk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá