Halloweeni kekszek recept

Elkészítése:
A puha vajat jól kihabosítjuk az átszitált porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát és a tojásokat, majd addig keverjük, amíg egynemű masszát nem kapunk.
Hozzászitáljuk a lisztet és a sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ne ijedjünk meg, kissé lágy lesz a tészta, de így jó! Nylonba vagy folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára a tésztát.
Egy nyújtólapot alaposan meglisztezünk. A tésztát 2-3 részre vágjuk, így könnyebb vele dolgozni és az egyik felét kinyújtjuk 0,5 cm vastagra. Lisztezett halloweeni formákkal kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket. A leeső részeket újra összegyúrjuk és behűtjük. A maradék tésztát ugyanígy nyújtjuk és szaggatjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket. Csak addig süssük a kekszeket, amíg halványan színt kapnak. Figyeljünk oda, mert hamar megégnek! Díszítés előtt hűtsük ki.
A porcukrot szitáljuk át. A tojásfehérjét egy zsírmentes fém vagy üveg tálba tesszük és gőz fölött elkezdjük a habverő magas fokozatán keverni. Az átszitált porcukrot kis adagokban adjuk hozzá és belecsepegtetjük a citromlevet is. Legalább 10 percig kell verni. Akkor jó, ha fényes és kemény a csúcsa.
Osszuk annyi részre a habot, amennyi színnel szeretnénk dolgozni és külön-külön színezzük meg. Töltsük habzsákba vagy nylonzacskóba és vágjunk a sarkára egy kicsi lyukat.
Először a kekszek szélén húzzunk egy vékony csíkot és hagyjuk megszáradni, ez a kontúr. Ha megszáradt a kontúr vonal, akkor készítsünk terülő mázat. A habot kevés, de tényleg csak kevés vízzel hígítsuk és úgy vigyük fel a kekszek felületére és hagyjuk megszáradni. Ízlés szerint díszíthetjük ételfesték tollal még, ha szeretnénk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »