Halloweeni kekszek recept

Elkészítése:
A puha vajat jól kihabosítjuk az átszitált porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát és a tojásokat, majd addig keverjük, amíg egynemű masszát nem kapunk.
Hozzászitáljuk a lisztet és a sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ne ijedjünk meg, kissé lágy lesz a tészta, de így jó! Nylonba vagy folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára a tésztát.
Egy nyújtólapot alaposan meglisztezünk. A tésztát 2-3 részre vágjuk, így könnyebb vele dolgozni és az egyik felét kinyújtjuk 0,5 cm vastagra. Lisztezett halloweeni formákkal kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket. A leeső részeket újra összegyúrjuk és behűtjük. A maradék tésztát ugyanígy nyújtjuk és szaggatjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket. Csak addig süssük a kekszeket, amíg halványan színt kapnak. Figyeljünk oda, mert hamar megégnek! Díszítés előtt hűtsük ki.
A porcukrot szitáljuk át. A tojásfehérjét egy zsírmentes fém vagy üveg tálba tesszük és gőz fölött elkezdjük a habverő magas fokozatán keverni. Az átszitált porcukrot kis adagokban adjuk hozzá és belecsepegtetjük a citromlevet is. Legalább 10 percig kell verni. Akkor jó, ha fényes és kemény a csúcsa.
Osszuk annyi részre a habot, amennyi színnel szeretnénk dolgozni és külön-külön színezzük meg. Töltsük habzsákba vagy nylonzacskóba és vágjunk a sarkára egy kicsi lyukat.
Először a kekszek szélén húzzunk egy vékony csíkot és hagyjuk megszáradni, ez a kontúr. Ha megszáradt a kontúr vonal, akkor készítsünk terülő mázat. A habot kevés, de tényleg csak kevés vízzel hígítsuk és úgy vigyük fel a kekszek felületére és hagyjuk megszáradni. Ízlés szerint díszíthetjük ételfesték tollal még, ha szeretnénk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »