Halloweeni csokikoponyás muffin recept

Hozzávalók 18 db muffinhoz:
Tésztához:
- 215 g liszt
- 200 g kristálycukor
- 170 g puha margarin
- 177 ml író (joghurt vagy kefír is jó)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 g kakaópor
- 2 tk vaníliaaroma
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 1 tk sütőpor
- piros ételfesték
Töltelék:
- eperdzsem
- piros ételfesték
Díszítés:
- 500 ml curkászhab vagy habtejszín
- 200 g étcsokoládé
- lüszter pumpás ételcsillám
- 6 db-os koponya alakú szilikon forma
- 6 ek kakaópor + a szóráshoz
Elkészítése:
A margarint és a cukrot egy tálba öntjük és elektromos habverővel kihabosítjuk. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, 1 percig verjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük az aromát, az írót és az ételfestéket, majd az egészet jól összedolgozzuk.
Egy másik edényben elkeverjük a többbi száraz hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.
Muffinpapírral bélelt formákba töltjük, majd előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.
Amikor kihűlt, akkor a közepükből kivágunk egy-egy ujjnyi vastag és mély darabot (itt fém kürtőcske formát használtam), majd pici ételfestékkel elkevert eper dzsemmel töltjük meg.
A habtejszínhez 6 ek kakaóport keverünk, felverjük, majd csillagvégű habzsákból halmokat nyomunk a muffinok tetejére.
A koponyás formákba 2-2-t fújunk a lüszter porból, majd olvasztott csokoládét kanalazunk bele és fagyasztóba téve hagyjuk teljesen megdermedni. Amikor elkészült, a kakaós habok tetejébe nyomunk egyet-egyet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »