Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hájas sütemény recept

Hájas sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 40 dkg darált háj
    • 2 ek tejföl
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl fehérbor
    • 1 kk só
    • 1 kk cukor
    • szódavíz

    Elkészítése:
    A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk.
    15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük.
    Az egészet felcsavarjuk,sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négyszer összehajtjuk.
    Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük háromszor. Csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
    Bármely formájú süteményt,édeset,sósat készíthetünk a tésztából.
    Lekvárral vagy bármilyen krémmel lehet tölteni. Ha megtöltjük betesszük a tepsibe egymás mellé és 180 fokon aranysárgára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá