Hájas sütemény recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 40 dkg darált háj
- 2 ek tejföl
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl fehérbor
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- szódavíz
Elkészítése:
A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk.
15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük.
Az egészet felcsavarjuk,sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négyszer összehajtjuk.
Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük háromszor. Csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
Bármely formájú süteményt,édeset,sósat készíthetünk a tésztából.
Lekvárral vagy bármilyen krémmel lehet tölteni. Ha megtöltjük betesszük a tepsibe egymás mellé és 180 fokon aranysárgára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.