Hájas sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 40 dkg darált háj
- 2 ek tejföl
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl fehérbor
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- szódavíz
Elkészítése:
A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk.
15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük.
Az egészet felcsavarjuk,sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négyszer összehajtjuk.
Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük háromszor. Csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
Bármely formájú süteményt,édeset,sósat készíthetünk a tésztából.
Lekvárral vagy bármilyen krémmel lehet tölteni. Ha megtöltjük betesszük a tepsibe egymás mellé és 180 fokon aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »