Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hájas sütemény recept

Hájas sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 40 dkg darált háj
    • 2 ek tejföl
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl fehérbor
    • 1 kk só
    • 1 kk cukor
    • szódavíz

    Elkészítése:

    A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk, majd hideg helyre tesszük. A maradék lisztből és a többi hozzávalóból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük, majd a tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat rákenjük.

    Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, majd négyszer összehajtjuk. Hideg helyre tesszük, és a hajtogatást 20 percenként háromszor megismételjük. Így a csavarással együtt összesen négyszer hajtogatjuk.

    A tésztából bármilyen formájú süteményt készíthetünk, akár édeset, akár sósat. Lekvárral vagy krémmel is tölthetjük. A megtöltött süteményeket tepsibe tesszük egymás mellé, és 180 fokon aranysárgára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek