Hájas sütemény recept
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 40 dkg darált háj
- 2 ek tejföl
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl fehérbor
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- szódavíz
Elkészítése:
A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk, majd hideg helyre tesszük. A maradék lisztből és a többi hozzávalóból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük, majd a tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat rákenjük.
Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, majd négyszer összehajtjuk. Hideg helyre tesszük, és a hajtogatást 20 percenként háromszor megismételjük. Így a csavarással együtt összesen négyszer hajtogatjuk.
A tésztából bármilyen formájú süteményt készíthetünk, akár édeset, akár sósat. Lekvárral vagy krémmel is tölthetjük. A megtöltött süteményeket tepsibe tesszük egymás mellé, és 180 fokon aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









