Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Haidybéles recept

Haidybéles
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 9 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 2db sárgája a réteslap megkenéséhez
    • 150 g cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 200 g cérnametélt
    • 350 g 20% tejföl
    • 200 g kókuszreszelék
    • 200 g mazsola
    • 1 db citrom héja lereszelve
    • 25 ml rumaroma
    • 1 kg tehéntúró
    • 1 csomag réteslap 8 db-os
    • 60 g sütésálló csoki darabok

    Elkészítése:

    Szétválasztjuk a tojás sárgáját a fehérjétől, a tojás sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy kevéske cukrot meghagyunk a fehérje habosításához.

    Mixerrel a sárgáját el kezdjük habosra keverni, amikor szép krémes lett és elolvadt a cukor benne hozzáadjuk a tejfölt és a rumaromát, majd tovább keverjük a mixerrel.

    Lassan adagoljuk hozzá az áttört túrót, majd a kókuszreszeléket, a lereszelt citromhéját, és ezt addig keverjük a mixerrel amik egy közepesen folyékony masszát kapunk.

    A kész masszába belekeverjük a cérnametéltet, nem kell előtte megfőzni, mert a masszából magába szív annyi folyadékot hogy pont jó lesz. Továbbá hozzákeverjük a mazsolát és a sütésálló csoki darabokat, ezt egy szilikon lapát segítségével jól összekeverjük.

    A tojás fehérjéből kemény habot készítünk és finom mozdulatokkal hozzákeverjük a masszához, ügyelve arra hogy ne törjön meg.

    Én egy 38×22 tepsit használtam, amit kikentem margarinnal.

    A maradék 2 tojássárgájával felvertem egy kisebb tálba és ezzel kentem meg a réteslapokat, amiket szépen elhelyeztem a tepsibe, 4 db-ot tettem alulra ráöntöttem a masszát és a maradék 4 –et meg a tetejére.

    Előmelegített sütőben 180 fokon, 50 percig sütjük. Amikor megsült, megszórjuk porcukorral.

    Jó étvágyat hozzá.

    Tipp:

    A mai alkotásom egy teljesen új süti amit most találtam ki.

    Az egész vargabélesnek indult aztán úgy döntöttem hogy egy kicsit át módosítom, aztán a végén nagyon át módosítottam így hát semmi köze nincs a vargabéleshez az íze is teljesen más és nagyon finom lett.

    Nos ha már van Vargabéles akkor úgy döntöttem legyen Haidybéles is, mert így neveztem el a sütimet. Megosztom veletek is hátha kedvet kaptok hozzá és kipróbáljátok, szerintem jó lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá