Hozzávalók:
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojás sárgáját a fehérjétől, a tojás sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy kevéske cukrot meghagyunk a fehérje habosításához.
Mixerrel a sárgáját el kezdjük habosra keverni, amikor szép krémes lett és elolvadt a cukor benne hozzáadjuk a tejfölt és a rumaromát, majd tovább keverjük a mixerrel.
Lassan adagoljuk hozzá az áttört túrót, majd a kókuszreszeléket, a lereszelt citromhéját, és ezt addig keverjük a mixerrel amik egy közepesen folyékony masszát kapunk.
A kész masszába belekeverjük a cérnametéltet, nem kell előtte megfőzni, mert a masszából magába szív annyi folyadékot hogy pont jó lesz. Továbbá hozzákeverjük a mazsolát és a sütésálló csoki darabokat, ezt egy szilikon lapát segítségével jól összekeverjük.
A tojás fehérjéből kemény habot készítünk és finom mozdulatokkal hozzákeverjük a masszához, ügyelve arra hogy ne törjön meg.
Én egy 38×22 tepsit használtam, amit kikentem margarinnal.
A maradék 2 tojássárgájával felvertem egy kisebb tálba és ezzel kentem meg a réteslapokat, amiket szépen elhelyeztem a tepsibe, 4 db-ot tettem alulra ráöntöttem a masszát és a maradék 4 –et meg a tetejére.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 50 percig sütjük. Amikor megsült, megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat hozzá.
A mai alkotásom egy teljesen új süti amit most találtam ki.
Az egész vargabélesnek indult aztán úgy döntöttem hogy egy kicsit át módosítom, aztán a végén nagyon át módosítottam így hát semmi köze nincs a vargabéleshez az íze is teljesen más és nagyon finom lett.
Nos ha már van Vargabéles akkor úgy döntöttem legyen Haidybéles is, mert így neveztem el a sütimet. Megosztom veletek is hátha kedvet kaptok hozzá és kipróbáljátok, szerintem jó lett.