Haidybéles

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Haidybéles

Hozzávalók:

  • 9 db tojás + 2db sárgája a réteslap megkenéséhez
  • 150 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 200 g cérnametélt
  • 350 g 20% tejföl
  • 200 g kókuszreszelék
  • 200 g mazsola
  • 1 db citrom héja lereszelve
  • 25 ml rumaroma
  • 1 kg tehéntúró
  • 1 csomag réteslap 8 db-os
  • 60 g sütésálló csoki darabok

Elkészítése:

Szétválasztjuk a tojás sárgáját a fehérjétől, a tojás sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy kevéske cukrot meghagyunk a fehérje habosításához.

Mixerrel a sárgáját el kezdjük habosra keverni, amikor szép krémes lett és elolvadt a cukor benne hozzáadjuk a tejfölt és a rumaromát, majd tovább keverjük a mixerrel.

Lassan adagoljuk hozzá az áttört túrót, majd a kókuszreszeléket, a lereszelt citromhéját, és ezt addig keverjük a mixerrel amik egy közepesen folyékony masszát kapunk.

A kész masszába belekeverjük a cérnametéltet, nem kell előtte megfőzni, mert a masszából magába szív annyi folyadékot hogy pont jó lesz. Továbbá hozzákeverjük a mazsolát és a sütésálló csoki darabokat, ezt egy szilikon lapát segítségével jól összekeverjük.

A tojás fehérjéből kemény habot készítünk és finom mozdulatokkal hozzákeverjük a masszához, ügyelve arra hogy ne törjön meg.

Én egy 38×22 tepsit használtam, amit kikentem margarinnal.

A maradék 2 tojássárgájával felvertem egy kisebb tálba és ezzel kentem meg a réteslapokat, amiket szépen elhelyeztem a tepsibe, 4 db-ot tettem alulra ráöntöttem a masszát és a maradék 4 –et meg a tetejére.

Előmelegített sütőben 180 fokon, 50 percig sütjük. Amikor megsült, megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat hozzá.

Tipp:

A mai alkotásom egy teljesen új süti amit most találtam ki.

Az egész vargabélesnek indult aztán úgy döntöttem hogy egy kicsit át módosítom, aztán a végén nagyon át módosítottam így hát semmi köze nincs a vargabéleshez az íze is teljesen más és nagyon finom lett.

Nos ha már van Vargabéles akkor úgy döntöttem legyen Haidybéles is, mert így neveztem el a sütimet. Megosztom veletek is hátha kedvet kaptok hozzá és kipróbáljátok, szerintem jó lett.