Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos mákos-szilvás szelet recept

Habos mákos-szilvás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*22 cm-es formához:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek cukor
    • 2 ek víz
    • 4-4 dkg darált mák és dió
    • csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja

    Szilvás töltelék:

    • 80 dkg szilva
    • kb 3-4 ek cukor (a szilva édességétől függően)
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 25 g vaníliás pudingpor
    • 1 dkg zselatinpor
    • 50 ml víz

    Mákhab:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • pár csepp citromlé
    • 2 ek porcukor
    • 3 dkg darált mák

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • őrölt dió

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tepsi aljába sütőpapírt teszünk.

    A szilvát kimagozzuk, kevés vizet aláöntve egy lábasba felesszük főni a cukorral és a fahéjjal együtt. Amikor már a szilva elég puha, botmixerrel pürésítjük és simára keverjük benne a pudingport, majd hozzkeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint.

    A tojássárgáját a cukorral és a vízzel kihabosítjuk, majd hozzáforgatjuk a citromhéjjal elkevert sütőporos, diós mákot (a massza elég sűrű lesz) és a tepsibe simítjuk, majd kb 13 percig sütjük.

    Amikor már a tészta elég szilárd, rásimítjuk a szilvás tölteléket és további 8 percig sütjük.

    A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, a citromlével, majd amikor már félig felverődött több részletben hozzászórjuk a porcukorral elkevert mákot.

    A masszát a szilvás rétegre simítjuk és további 15 percig sütjük.

    Ha a sütemény megsült, hagyjuk teljesen kihűlni és pár órára hűtőbe tesszük. A tejszínből habot verünk és rásimítjuk a mákos habra.

    A tetejét darált dióval megszórjuk és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá