Hozzávalók egy 22*22 cm-es formához:
Tészta:
Szilvás töltelék:
Mákhab:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tepsi aljába sütőpapírt teszünk.
A szilvát kimagozzuk, kevés vizet aláöntve egy lábasba felesszük főni a cukorral és a fahéjjal együtt. Amikor már a szilva elég puha, botmixerrel pürésítjük és simára keverjük benne a pudingport, majd hozzkeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint.
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel kihabosítjuk, majd hozzáforgatjuk a citromhéjjal elkevert sütőporos, diós mákot (a massza elég sűrű lesz) és a tepsibe simítjuk, majd kb 13 percig sütjük.
Amikor már a tészta elég szilárd, rásimítjuk a szilvás tölteléket és további 8 percig sütjük.
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, a citromlével, majd amikor már félig felverődött több részletben hozzászórjuk a porcukorral elkevert mákot.
A masszát a szilvás rétegre simítjuk és további 15 percig sütjük.
Ha a sütemény megsült, hagyjuk teljesen kihűlni és pár órára hűtőbe tesszük. A tejszínből habot verünk és rásimítjuk a mákos habra.
A tetejét darált dióval megszórjuk és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.