Habkarika recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 g FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 240 g porcukor
- 1 teáskanálnyi frissen facsart citromlé
- 4 g étkezési keményítő
- pár csepp piros ételszínezék (opcionális)
Elkészítése:
A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, hozzáadjuk a citrom levet is, majd vízgőz felett melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett.
Csípősre melegítjük, ez kb 60 fokot jelent (akkor csípős, ha az ujjunkat belemártva “megcsípi”). Ekkor habverővel ellátott robotgépbe öntjük és kemény habbá verjük kb 10 perc alatt.
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd szilikonos sütőpapírral ellátott tepsibe, karikákat formázunk.
A sütőt 80 fokra melegítjük elő és 2 órán át sütjük-szárítjuk a habkarikákat.
Akár hetekkel karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk attól, hogy addig el is fogy.
Ebből a mennyiségből 16 db habkarika lett.
Tipp:
Ezt már akár december közepén elkészíthetjük, zárt dobozban sokáig eltartható.
Forrás: http://scarletsite.hu/node/440
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.