Habkarika recept

Hozzávalók:
- 80 g
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 240 g porcukor
- 1 teáskanálnyi frissen facsart citromlé
- 4 g étkezési keményítő
- pár csepp piros ételszínezék (opcionális)
Elkészítése:
A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, hozzáadjuk a citrom levet is, majd vízgőz felett melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett.
Csípősre melegítjük, ez kb 60 fokot jelent (akkor csípős, ha az ujjunkat belemártva “megcsípi”). Ekkor habverővel ellátott robotgépbe öntjük és kemény habbá verjük kb 10 perc alatt.
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd szilikonos sütőpapírral ellátott tepsibe, karikákat formázunk.
A sütőt 80 fokra melegítjük elő és 2 órán át sütjük-szárítjuk a habkarikákat.
Akár hetekkel karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk attól, hogy addig el is fogy.
Ebből a mennyiségből 16 db habkarika lett.
Tipp:
Ezt már akár december közepén elkészíthetjük, zárt dobozban sokáig eltartható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »