Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcstortácska recept

Gyümölcstortácska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg őrölt, tisztított mandula
    • 2 ek tejföl
    • 1/2 tasak sütőpor

    A krém

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 320 ml tejszín
    • 1 tasak habfixáló
    • 1 tasak piros tortazselé
    • pár darab koktélcseresznye
    • 1 konzerv őszibarack befőtt
    • 1 ek cukor

    Elkészítése:

    A kis tortaformákat kikenjük vajjal, liszttel beszórjuk.

    A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, majd 1/2 órát hűtőbe tesszük. Először fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk, mert az akkora, hogy éppen beleillik a mini tortaformákba, és csak meg kell igazítani. Villával megböködjük.

    A sütőlapra rakjuk sorba, és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük.

    A tejet a cukorral feltesszük forrni, majd a pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, és belekeverjük a forró tejbe. Sűrűre főzzük. Kihűtjük, és még bőrösödés előtt a tortácskákba kanalazzuk. Mindegyikre teszünk egy fél barackot, és elkészítjük az előírásnak megfelelően a gyümölcszselét. Amikor már nem túl forró, a barackot bevonjuk vele.

    A barack közepét késsel kicsit körbevágom, és beleillesztem a koktélcseresznyét.

    A tejszínhabot keményre verem a cukorral, és a habfixálóval, majd csillagcsöves habzsákból körbedíszítem a tortát. Kicsi tortapapírra teszem, és jól behűtve kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá