Gyümölcstortácska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyümölcstortácska

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg őrölt, tisztított mandula
  • 2 ek tejföl
  • 1/2 tasak sütőpor

A krém

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 320 ml tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 tasak piros tortazselé
  • pár darab koktélcseresznye
  • 1 konzerv őszibarack befőtt
  • 1 ek cukor

Elkészítése:

A kis tortaformákat kikenjük vajjal, liszttel beszórjuk.

A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, majd 1/2 órát hűtőbe tesszük. Először fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk, mert az akkora, hogy éppen beleillik a mini tortaformákba, és csak meg kell igazítani. Villával megböködjük.

A sütőlapra rakjuk sorba, és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük.

A tejet a cukorral feltesszük forrni, majd a pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, és belekeverjük a forró tejbe. Sűrűre főzzük. Kihűtjük, és még bőrösödés előtt a tortácskákba kanalazzuk. Mindegyikre teszünk egy fél barackot, és elkészítjük az előírásnak megfelelően a gyümölcszselét. Amikor már nem túl forró, a barackot bevonjuk vele.

A barack közepét késsel kicsit körbevágom, és beleillesztem a koktélcseresznyét.

A tejszínhabot keményre verem a cukorral, és a habfixálóval, majd csillagcsöves habzsákból körbedíszítem a tortát. Kicsi tortapapírra teszem, és jól behűtve kínálom.