Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos szilvás lepény recept

Habos szilvás lepény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztába:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20dkg margarin
    • 20dkg cukor
    • 15dkg darált dió (dejóval is finom, és olcsóbb)
    • 30dkg liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1,5dl tej

    Töltelék:

    • szilva (vagy más gyümölcs, pl.:barack)
    • őrölt fahéj
    • cukor

    Hab:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 2 teáskanál citromlé

    Elkészítése:
    A tojás sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük. Beletesszük a diót, a sütőporos lisztet és a tejet.
    Kivajazott nagy tepsit zsemlemorzsával beszórjuk, belesimítjuk a tésztát. Kirakjuk szilvával (félbe, majd háromfelé cikkezve), leszórjuk fahéjas porcukorral.
    Előmelegített sütőbe tesszük, 15-20 perc múlva rásimítjuk a habot és gyenge tűzön rászárítjuk.
    A habhoz a tojás fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá