Habos szilvás lepény recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztába:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20dkg margarin
- 20dkg cukor
- 15dkg darált dió (dejóval is finom, és olcsóbb)
- 30dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1,5dl tej
Töltelék:
- szilva (vagy más gyümölcs, pl.:barack)
- őrölt fahéj
- cukor
Hab:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- 2 teáskanál citromlé
Elkészítése:
A tojás sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük. Beletesszük a diót, a sütőporos lisztet és a tejet.
Kivajazott nagy tepsit zsemlemorzsával beszórjuk, belesimítjuk a tésztát. Kirakjuk szilvával (félbe, majd háromfelé cikkezve), leszórjuk fahéjas porcukorral.
Előmelegített sütőbe tesszük, 15-20 perc múlva rásimítjuk a habot és gyenge tűzön rászárítjuk.
A habhoz a tojás fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.