Habos szilvás lepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Habos szilvás lepény

Hozzávalók:

A tésztába:

  • 5 tojás sárgája
  • 20dkg margarin
  • 20dkg cukor
  • 15dkg darált dió (dejóval is finom, és olcsóbb)
  • 30dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1,5dl tej

Töltelék:

  • szilva (vagy más gyümölcs, pl.:barack)
  • őrölt fahéj
  • cukor

Hab:

  • 5 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 teáskanál citromlé

Elkészítése:
A tojás sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük. Beletesszük a diót, a sütőporos lisztet és a tejet.
Kivajazott nagy tepsit zsemlemorzsával beszórjuk, belesimítjuk a tésztát. Kirakjuk szilvával (félbe, majd háromfelé cikkezve), leszórjuk fahéjas porcukorral.
Előmelegített sütőbe tesszük, 15-20 perc múlva rásimítjuk a habot és gyenge tűzön rászárítjuk.
A habhoz a tojás fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet.