Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szórt meggyes rétes recept

Szórt meggyes rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 15 dkg rétesliszt
    • 25 dkg sima liszt
    • 30 dkg cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 2 üveg meggybefőtt
    • fahéj
    • búzadara
    • cukor

    A tetejére:

    • 3 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 l tej

    Elkészítése:

    Vajjal kikenünk egy közepes tepsit. A tésztához valókat összekeverjük. A keverék felét beleszórjuk a tepsibe és egyenletesre összerázzuk. Meggyet alaposan lecsöpögtessük. A keverék tetejére szórjuk a kevés búzadarával, cukorral fahéjjal elkevert meggyet majd rászórjuk a lisztkeverék másik felét.

    A tetejére valókat összekeverjük és egyenletesen rálocsoljuk a tepsiben lévő keverékre. Néhány helyen villával megszurkáljuk a „tésztát”, hogy a folyadék le tudjon csurogni.

    Kb. 10 dkg vajat még a tetejére morzsoltam. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon én légkeverésesben 180 fokon, kb. 40-50 percen át sütjük.

    Tipp:

    Legközelebb 1 üveg meggyel többet teszek bele,elbírja.
    Köszönöm a receptet Csík Lászlóné Marcsinak :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá