Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
Vajjal kikenünk egy közepes tepsit. A tésztához valókat összekeverjük. A keverék felét beleszórjuk a tepsibe és egyenletesre összerázzuk. Meggyet alaposan lecsöpögtessük. A keverék tetejére szórjuk a kevés búzadarával, cukorral fahéjjal elkevert meggyet majd rászórjuk a lisztkeverék másik felét.
A tetejére valókat összekeverjük és egyenletesen rálocsoljuk a tepsiben lévő keverékre. Néhány helyen villával megszurkáljuk a „tésztát”, hogy a folyadék le tudjon csurogni.
Kb. 10 dkg vajat még a tetejére morzsoltam. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon én légkeverésesben 180 fokon, kb. 40-50 percen át sütjük.
Legközelebb 1 üveg meggyel többet teszek bele,elbírja.
Köszönöm a receptet Csík Lászlóné Marcsinak :)